BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

lördag 28 februari 2009

Längesen nu....

Nu är jag tillfälligt vid en dator som funkar mer än 5 min i taget...

I måndags 23/2 kom Leo till världen, lika fin som sin storebror! Jag fick ha honom i ca 5-10 minuter sen blev han tagen till neo. Fick träffa honom en stund där oxå lite senare innan han kördes upp till biva.

På tisdags fm så gjorde de en ct-röntgen med kontrastvätska för att se hur hjärtat såg ut och då såg de att lungvenerna var kraftigt förträngda, vilket de inte sett innan! Så de bestämde sig för att operera honom redan på eftermiddagen! Detta var ytterligare en sak som försvårade operationen som redan nu var svår! Men efter ca 8 timmar på operation så ringde kirurgen och sa att han var klar och att allt hade gått enligt planerna! Ca 2 timmar senare fick vi träffa Leo igen och då hade han öppen bröstkorg och en maskin som hjälpte lungorna att återhämta sig förutom respiratorn. Så det var ett par slangar till.

På onsdagen såg allt lugnt ut, det var stabilt med tanke på den stora operationen! Han hålls nedsövd så länge bröstkorgen är öppen!

På torsdagen ville de ta bort den konstgjorda lungan (ECMO) och försöka stänga bröstkorgen. ECMOn kopplades bort men hans värden låg lite på gränsen när de försökte stänga bröstkorgen så de väntar med det. Det var ingen fara med de vill såklart inte pressa honom! Bättre att ta det lugnt!

På fredagen så sa de att tidigast lördag skulle de stänga bröstkorgen! Allt såg bra ut och de kopplade bort NO gasen som han oxå hade som hjälp för lungorna. Han svarade bra på det och de började ge honom lite mer mat! (Större portioner eftersom han klarar av att smälta undan det nu).

På lördag förmiddagen ringde de oss innan vi hann dit och sa att han skulle rullas iväg och att de skulle försöka sluta hans bröstkorg! De undrade om vi ville träffa honom innan men vi sa att det var bättre att han fick komma iväg och blev hopsydd så det blev klart!

kl.11,30
Nu ringde precis kirurgen och sa att det var klart och att allt hade gått bra! Så snart får vi åka in och träffa en "hel" kille igen!!!

kl. 12,50
De ringde igen och sa att de fick tyvärr öppna Leos bröstkorg igen eftersom värden sjönk för lågt! Så nu ska han in på operation igen...

7 hade något att säga!:

MammaS sa...

OJ, vilken pärs ni går igenom:( Hoppas att denna OP går bra, tänker på er!!

Kram

tösan sa...

Oj, vad mycket som hänt och fortfarande händer. Jag tänker på er varje dag och fortsätter hoppas att allt kommer gå bra! Måste vara jättetufft att se sitt barn med alla slangar och operationer som ska göras!
Massa styrka till er alla!
*kram*

jenny molin sa...

men fy, stackars er.....sitter här med tårar i ögonen och lider med er, måste vara skittufft att behöva gå igenom allt detta....men jag är sååå glad att allt verkar gå bra i alla fall! Massa kramar från mig!!!

GodisTokig sa...

Hoppas operationen idag går bra och att ni snart får möjlighet att träffa er lilla prins igen. Tänker på er. *kram*

Beatrice sa...

Vi tänker på er! Hoppas ni förstår det!

Hoppas att operationerna gått bra idag!

Linda sa...

Usch det låter jobbigt... vi tänker på er hela tiden och längtar tills ni alla får komma hem. det e en lite kämpe ni har fått ;) Vi tänker på er hela tiden och vill skicka en massa styrkekramar till er som måste gå igenom så mycket *kramar om*

Therese (Jessica´s syster) sa...

Usch, ingen ska behöva gå igenom allt detta. Jag tänker enormt mkt på er o måste erkänna att det kändes skönt med en liten uppdatering från er. Kramar!