BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

tisdag 4 februari 2014

Oro, Ronald och spel...

Måndagen var en lugn dag. Han är lite andfådd mest hela tiden och syresättningen är något sämre än före hjärtkat:en. Pratade med hans PAL (PatientAnsvarig Läkare) om det och hon lyssnade på hjärta och lungor. Han lät fint men hon ville ha ett CRP taget samtidigt som vi tog nytt PK. PK:t i söndags kväll låg på 2,7 så det var ju perfekt.

Efter att han hade fått sin Furix vid lunchtid så gick vi bort till Ronald. Vi fick med oss eftermiddagsmedicinerna, sen fick vi vara borta till 20, då var det dags för både Albumin och Heparin.

Det var riktigt mysigt att vara på Ronald, Leo lekte men en tjej i samma ålder. Jag och J passade på att vila lite. Vi lagade kvällsmat och Leo hjälpte en annan mamma att baka kaka. Efter maten så var det dags att gå tillbaka. Leo var trött så han fick hoppa i säng och fick sitt Heparin och sen sattes Albuminet på 4 timmar.

När nattsköterskan kom så anmärkte hon också på att han var mer flåsig än i fredags. Jag tyckte att det var sen kat:en men när man är här så har man inte så bra tidsbegrepp. Hon som känner honom och som hade varit ledig i helgen har ju bättre koll på dagarna.

Vi somnade sent som vanligt så när J kom hit 9,30 i morse så hade jag precis vaknat.
Pratade med läkaren som rondade om att vi tycker att Leo mår sämre nu. Syresättningen är något lägre (ganska marginellt men ändå). Han är flåsigare och tröttare. Läkaren sa att CRP (som tog igår) var något förhöjt (23) så det var skickat en remiss till lungröntgen. Sen skulle hon prata med Leos PAL och så fick hon avgöra om det skulle göras något mer.

Vi har fått lite nya och annorlunda drycker till Leo eftersom han äter så dåligt. Bla Fresubin Jucy, Addera Plus och Fortimel Jucy. Till detta har vi även vanlig Addera i flera olika smaker. Det är tur att sånt finns när aptiten inte är som den ska.

Vi ska till Ronald igen ikväll. Då bjuder ett företag alla i Ronald-huset på tacos, det får man ju inte missa! Nu när han får sin dagliga infusion på natten istället så är vi friare på dagen. Det är superskönt. Sen har han ju vätskedrivande klockan 06, 12, 22 så före 12 kommer vi inte härifrån. Å andra sidan så vaknar vi så sent så klockan blir snabbt 12. ;-)

Leo satt och åt lunch innan idag, så spiller han några droppar vatten på bordet. Han tittar på det, sen på mig och säger: "Amen mamma, hur ska vi lösa det här?". Vart får han allt i från? Han pratar som en vuxen. En annan dag sa han till sköterskan som stod bredvid bordet: "Du som ändå är uppe, vill du slänga denna?" Jag höll på att dö av skratt när jag hörde det.
Det är inte så konstigt att vårt lilla troll är avdelningens kelgris!

Leo har hittat ett nytt spel som han tycker är jätteroligt, My Talking Tom heter det...


0 hade något att säga!: