BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

onsdag 5 februari 2014

Ett steg bakåt igen..

Röntgen gjordes igår eftermiddag och svaret hade inte kommit när vi gick iväg till tacomiddagen på Ronald. När vi skulle dit så sa Leo att han ville åka bil dit, för han tyckte det var långt dit. Det är första gången han har sagt så... Och han orkade inte sparka boll mer än ett par minuter. Det är ovanligt för att vara honom... Det gick ovanligt långsamt att gå till Ronald.

Vi hade jättemysigt på Ronald och åt gott och umgicks med familjerna i huset. "Vi" är 4 familjer på samma våningsplan som även "bor" på avd 67.

När vi kom tillbaka på kvällen så fick jag reda på varför han var så trött och flåsig. Röntgen visade på både lite vätska i höger lunga som i själva lungsäcken. Han fick en extra dos Furix plus att dom höjde onsdagens alla doser. Det funkade bra i natt med den extra dosen. Bytte blöja vid midnatt, sen fick han en dos Furix precis efter och en kl 6 i morse och blöjan som jag bytte vid 9 när vi hade vaknat vägde 500 g!

Det togs lite nya prover idag och vi fick en ny röntgentid till i morgon. Sen var vi fria fram till kl.20.

Jag och Leo har spenderat eftermiddagen på Ronald, J körde hem strax efter lunch och kommer tillbaka imorgon. Leo har haft jätteskoj, han lekte med en tjej som var något år yngre. Dom var jättesöta ihop. Jag lagade mat och umgicks med folket på samma våning. Så skönt att kunna sitta och snacka i lugn och ro.

Träffade på läkaren som gjorde kat:en innan idag och han berättade att dom hade sett att Leos cirkulation hade förbättrats när dom hade kopplat bort hans egen andningsmuskulatur och började prata om att han eventuellt skulle må bra av att ha någon typ av andningsmask på natten så han kunde återhämta sig.

Sen började han även prata om en eventuell fenestration, dvs man gör ett hål i (om jag kommer ihåg rätt) tunneln som satts in för att sammanfoga övre och nedre hålvenen. Då blir det lite som pyspunka, lite blod läcker ut och trycket går ner. Detta kommer i så fall att leda till att han blir lite blåare igen.

Men, än så länge är det bara funderingar. Vi får väl se vad som händer framöver, men vi är kvar i Lund åtminstone en vecka till...

2 hade något att säga!:

Ima sa...

Åh vad jag tänker på er!! Skickar varma kramar <3 /Ima

Matilda sa...

Jobbigt med bakslag vi ska ner till Lund på måndag. Ny läsare fick länken via Facebook