BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

måndag 2 januari 2012

Sjukhuset igen

Idag var det dags för årets första kontroll. EKG, ultraljud, röntgen och nytt PK... Vi skulle vara på sjukhuset redan 8,15 så jag fick väcka ungarna vid 7,20. Tradigt att behöva väcka Max när han för en gångs skull sov länge. Leo sover alltid till 8,30 åtminstone så det var ganska självklart att jag skulle få väcka honom.

Max lämnades hos farmor och sen körde vi till sjukhuset. Jag hade packat ner en burk gröt eftersom jag misstänkte att Leo inte skulle vilja äta frukost innan vi åkte. Väl på sjukhuset så började vi med att väga och mäta honom. Vikten var uppåt igen, 11355g och längden var 92 cm. Som jag misstänkte så hade han växt ett par centimeter!

EKG:et gick av bara farten, han vet vad som ska göras så han ligger still. Syresättningen var lite låg, runt 91% men han var ganska sval om händerna.

Ultraljudet gick som vanligt väldigt smidigt och bra. Leo tittade lite på Pingu men även på vad läkaren gjorde. Allt såg ut som det skulle göra, de läckage som fanns hade inte ökat på sig så det blir väl en ny koll om en 2-3 veckor. Eftersom vi skulle till röntgen efter ultraljudet så ville läkaren inte ändra på några mediciner utan att ha sett röntgenbilderna.

Vi var nere på röntgen i god tid och Leo hann med att läsa lite böcker innan det blev hans tur. Röntgen går bättre och bättre för varje gång. Nu är det längesen som han röntgades men det var inget problem.

Efter röntgen var det dags för att ta nytt PK. Idag var det inte så många före så det gick ganska snabbt. Hjärtläkaren ville ha ett blodprov för att kolla saltbalansen men det ville de inte ta nere på PTC (provtagningscentralen) så det gick vi upp på avdelningen och tog.

När vi var färdiga så var klockan inte mer än 10,30 så vi hade hunnit med en del på kortare tid än vad jag trodde.
När vi var på väg ut från sjukhuset träffade vi tyvärr på "gamla bekanta" från Lund. Deras barn gjorde sin TCPC 2 veckor innan Leo och är fortfarande inte av med vätskan i lungan utan fortsätter att samla på sig. Vi som tyckte att vi hade det tufft med Leo...

När vi kom hem så skulle vi hämta Max hos farmor och farfar men det slutade med att vi stannade en stund så att även Leo fick leka lite.

Eftersom jag fick väcka Leo så tidigt så sover han middag nu, annars när han vaknar som vanligt så sover han inte middag speciellt ofta.

0 hade något att säga!: