Halsfluss!

Ajdå, längesen sist nu. Livet går sin gilla gång. Vädret har varit lite sisådär så vi har hållit oss inne. Jag fick hämta hem Max tidigare från dagis i tisdags för misstänkt ögoninflammation... Han var svullen under ögat och kliade sig i ögat, men inget "gojs". Under onsdagen så märktes det att det inte var någon ögoninflammation så på torsdagen var han tillbaka igen på dagis. Han är så himla duktig. Jag tog fram en handduk som han kunde använda när han hade tvättat händerna eller kliat i ögonen och det var inga problem. Kände han att det kliade i ögonen så gick han och kliade i handduken... =)

Igår när jag gav Leo sin gröt på morgonen så kräktes han faktiskt rätt som det var. Likadant på eftermiddagen när han fick rysk yoghurt så vi började misstänka att något var på gång. Ungarna har varit lite täppta i näsan och det har varit något på gång.
Igår vaknade jag av att det gjorde riktigt ont när jag försökte svälja. Jag var fruktansvärt trött också men det hade mer med 2 kassa nätter med vakna barn i rad än något annat. Jag kom inte igång alls, först efter lunch fick jag städat huset.
Det var riktigt irriterande att det gjorde ont när jag svalde. Framåt kvällen började jag ömsom frysa och svettas, ingen höjdare alls.

I morse tog jag tjuren vid hornen och ringde vårdcentralen. Jag brukar inte gå iväg direkt men jag hade en stark misstanke om att jag hade halsfluss så jag ville ha Leo kollad också. Eftersom vc som vi tillhör inte har helgöppet så blev vi skickade till Husensjö. Klockan 11 var vi på plats och efter att läkaren tittat i halsen på mig så var hon ganska säker men det var lite svårare med Leo. Hon såg väl inte så mycket på honom. De tog halsprov på oss båda och CRP. Måste säga att halsprovet var riktigt läbbigt! Jag var rädd för att Leo skulle kräkas eftersom de är och "gräver" vid kräkreflexen men han fixade nog det bättre än vad jag gjorde...

Det tog 5 minuter sen kom läkaren och jovisst, båda hade halsfluss! Så det blir Kåvepenin 3 gånger per dag i 10 dagar. Nu ska vi bara se till att inte resten av familjen får det! Jag verkar ha mest ont av det... Det river ordentligt i halsen när jag sväljer, äter och jag låter tämligen grötig när jag pratar...

Måndagen den 16:e januari är en stor dag! Då ska Leo börja på dagis. Äntligen!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Utskrivna...

Äntligen fria...

Återkomst efter många års frånvaro...