Uppdatering...

 En liten uppdatering kan nog vara på sin plats. Ni är många som undrar hur det går. 

Allt har gått sakta framåt sedan sist. Han är mycket stabilare överhuvudtaget och de har skiftat mediciner lite fram och tillbaka. De har kunnat sänka en del på hans blodtrycksmediciner. De har stängt av det muskelavslappnande så nu ser vi små reaktioner när de gör saker som han inte tycker om. Han kan rynka på näsan, grimasera och har även flyttat lite på armarna. Men han är fortfarande sövd. Jag har kunnat tvätta honom två dagar i rad och idag fixade vi kalufsen med en tvättmössa! Han får numera mat i sond då hans mage faktiskt kommit igång lite grann. 

Han har fortfarande kvar dialysen då han inte kissar så mycket. De hade hoppats bli av med den nu men hans njurar behöver lite längre tid. Nu har han idag blivit av med den så kallade NO-maskinen och man har lyckats höja Revatio så hans hjärta inte har samma motstånd från lungorna som innan. Imorgon är tanken att han ska in på operation och att de ska som kirurgen sa "städa undan lite kopplingar som inte behövs längre". Tydligen har de lämnat kvar de gamla "kopplingarna" (blodkärl) som gamla hjärtat var kopplat till (om inte de nya hade funkat) och ska nu rensa undan dessa då de inte behövs. Sen ska de även försöka stänga bröstkorgen en liten bit. Då den är öppen mer än vanligt måste de stänga honom i 2 eller 3 etapper. 

Han har inte haft några fler arytmier så idag stängde man av amiodarone (Cordarone). Hoppas vi slipper fler arytmier..

Det går sakta men säkert fram, det är många små pusselbitar som börjar passa ihop. Det känns väldigt positivt nu och nu vill man bara att allt ska gå fortare så de kan väcka honom men vi får ha tålamod. Hans kropp har varit med om väldigt mycket de senaste veckorna och det tar tid innan den hämtat sig helt. Men tid har vi! 

Dialysmaskinen som Leo använder.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ronald McDonald.

Upp och ner men framåt...

Julafton!!