Ett stort steg framåt!

 Idag har han tagit ett stort steg framåt för nu är hans bröstkorg äntligen stängd! 

Det är ett stort steg som vi har längtat efter. Vi räknade ut att det antal dagar som han legat med öppen bröstkorg nu är exakt samma antal som 2009... Lustigt sammanträffande. 

Annars har det varit ganska lugnt ett par dagar. Han är ganska stabil och det har varit små steg framåt. Lite svajigt blodtryck som innan. Han kissar dock inte några mängder men det är svårt att kissa så mycket när han har dialysen som drar en massa vätska. Nu när han är stängd hoppas vi att de kan "piska" på njurarna att komma igång. När man har gjort stora operationer tar det tid för njurarna att komma igång och man måste ofta "piska" igång dem med hjälp av mediciner. Så nu hoppas vi att de kan koncentrera sig på att få igång njurarna. Så länge han har dialysen kommer han vara kvar på BIVA. 

Nu när bröstkorgen är stängd kommer de att kunna väcka honom mer och mer. Han kommer att få vakna i sin egen takt, de kommer sänka de sederande medicinerna successivt för att försöka undvika abstinens så mycket som möjligt. De kommer att kunna flytta på honom lite mer och vi kan komma igång med lite mer "gympa". Allt blir lättare och han blir mindre infektionskänslig. 

Nu kommer kroppen behöva lite tid på sig att anpassa sig till nya hjärtat. Eftersom hjärtat är större än hans eget var kommer kroppen behöva "vänja sig" och organen kommer att flytta på sig så att det nya hjärtat passar i hans kropp. Förhoppningsvis kommer det att fortsätta vara ganska stabilt framöver men man vet aldrig med Leo. 

Små steg – tar dig också framåt. – Stresscoachen



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ronald McDonald.

Upp och ner men framåt...

Julafton!!