BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

tisdag 13 december 2011

Viktboost!

Idag var det dags för en runda till sjukhuset igen. Ultraljud och PK, sen skulle jag hälsa på en vän som ligger inne på barnavdelningen med sin lilla tjej. Jag vet själv hur otroligt tråkigt det är att ligga i Hbg så när vi ändå skulle in så kunde vi ta en fika och snacka bort någon timme.

J följde med idag men eftersom han fick åka hem och hämta Max från kyrkis så körde vi i båda bilarna. Vi skulle vara nere på klin fys vid 13 för att ta ett EKG, sen hade vi tid kl. 13,30 för ultraljudet. EKG:et gick jättesnabbt när vi väl kom in. Leo var duktig och låg stilla.

När vi kom upp på mottagningen så fick sköterskan EKG:et och vi gick för att väga Leo. Förra gången, den 5/12, vägde han 11065g och nu stannade vågen först på 11005g men då hade han hållit i mig så jag vägde honom en gång till och då stannade vågen på...11385g! 320 g upp på en vecka! Det är helt otroligt. Jag trodde inte att han hade gått upp, kanske marginellt, men absolut inte så här.
Det är egentligen inte så konstigt eftersom han äter jättebra, han vill äta mest hela tiden.. Dessutom har han inte kräkts på säkert 2-3 veckor!
Jag tror att det är som sköterskan sa idag, jag är luttrad. Jag är så van vid att han "ska" ha gått ner så jag förutsätter det.

Syresättningen låg lite lågt när sköterskan tog den, runt 90%. Det var svårt att få ett bra värde. Sen kom hjärtläkaren in och hittade rätt nästan direkt, 92-93%...
Ultraljudet gick bra och Leo låg och tittade lite på Pingu på tv:n men mest på "Perr" (säges med väldigt skorrande dvs skånskt R)
Allt såg bra ut på ultraljudet, kanske något ökat läckage i aortaklaffen men han var inte säker.

Efter ultraljudet så gick vi ner på PTC (Provtagningscentralen) för att ta ett nytt PK. J passade på att köra hem så att han kunde hämta Max i tid på kyrkis.

Jag gick upp på avdelningen för att träffa A och lilla E. Vi hann med att träffa på en hel del av Leos sköterskor och alla var jätteglada att se honom. Det har hänt mycket sen vi åkte hem.

Vi hade en trevlig fika sen kom det några spelare från FCH  och en kille som är otroligt duktig på att trixa med en boll, Philip. FCH-spelarna spelade fotbollsspel med ungarna (Leo fick vara med!) och Philip visade sina trix.

Leo tyckte det var riktigt skoj när Philip trixade eftersom han la sig på golvet och hade bollen på huvudet osv...
Innan jag körde hem så kom jag plötsligt på att jag hade lovat Max fläskpannkaka till middag idag. Som tur är det ingen rätt som kräver någon större planering.

Max hade kalas i helgen och fick 2 olika paket med LEGO. Jag trodde inte att han skulle ha tålamod eller lust att sitta med det, men han har byggt upp grejorna själv och sen tagit isär de för att bygga upp dem igen senare. Jag är imponerad av att han sitter och bygger grejerna nästan helt själv. Jag visar lite ibland eller hjälper honom att fästa vissa bitar.
Det ser bra ut för framtiden. Vi har nog en 10 kg LEGO uppe på vinden som jag bara väntar på att få bygga med. Jag älskar att bygga med LEGO så jag hoppas att jag kan föra över det på ungarna. Det verkar ju lovande med Max.

Det finns bilder från sjukhuset men de får ni se imorgon, jag är för trött för att lägga upp de nu.

1 hade något att säga!:

Rebecca sa...

Oh otroligt roligt o glad att läsa att maten går så bra nu och vikten går snabbt uppåt =)