BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

söndag 18 december 2011

Lite blandat..

Jag har nog tappat sugen lite... Jag "jiter" inte skriva trots att ett inlägg inte tar så lång tid.

Leo mår jättebra, lite förkyld för tillfället men han är pigg ändå. I torsdags kom mamma och pappa hit, jag och Max hämtade upp dem och syster på Knutpunkten. De är vana vid +15 så att komma till +5 och en kall, hård vind var inte en helt angenäm upplevelse.

Ungarna är överlyckliga, äntligen är mormor och morfar här! Max fick ett Cars 2 Monopol av dem i födelsepresent så det spelas flitigt nu. Minst 7-8 gånger per dag! Det är en riktigt rolig variant på Monopol.

Jag har åkt på en ordentlig förkylning och har snorat och hostat i någon vecka. Riktigt tradigt men framförallt väldigt taskig timing!! På onsdag ska vi ner till Lund på återbesök med Max och skulle passa på att hälsa på vänner på 67:an. Som det ser ut nu så lär jag inte kunna följa med. Jag får inte smitta lilla J, det kan vara direkt livshotande! Antagligen kommer J få åka ner med Max och så får jag och Leo stanna hemma... Det suger duktigt kan ni tro! Jag har verkligen sett fram emot att få komma ner och träffa dem, men jag vill definitivt inte ha deras tös´s liv på mitt samvete!

Jag har fixat klart alla julklappar nu, väntar bara på att få hem de sista! Skönt att slippa ge sig ut nu sista veckan. Förberedelserna har startat, köttbullarna är rullade eller en del av dom. Gjorde på 2 kg färs i förrgår, men eftersom brorsan också kommer så ska vi rulla på ett kg färs till imorgon. Hellre några för mycket än att det tar slut för fort. Vi har handlat hem det mesta, blir nog en liten handling till i veckan som kommer. Det ska läggas in sill, göras Jansson och fixas med lite julgodis mm.

Jag ser fram emot veckan som kommer. Jag älskar julen, trots att jag är vuxen. Julen är viktig för mig, nyår bryr jag mig inte så mycket om. Jag vill ha en jul som när vi var små. Jag kommer fortfarande ihåg den där pirrande känslan i magen som fanns där hela dagen, från det att man vaknade till dess att paketen var utdelade! Vi fick alltid en liten sak (på senare år alltid ett seriealbum typ Herman Hedning) i strumpan på julaftons morgon. Jag gör mitt bästa för att den traditionen ska följa med till våra barn. Strumpan hängs upp under natten av tomten!

Alla har olika idéer om när julmaten ska ätas. I vår familj har vi alltid ätit innan Kalle Anka, sen efter Kalle så var det dags för presentutdelning och om man mot all förmodan var hungrig på kvällen så fanns det julmat att kalasa på eller diverse godis och nötter.

I år blir det en jul "som hemma" dvs hela familjen kommer att vara samlade på julafton. Brorsan tågar sig ner på tisdag och ungarna längtar snart ihjäl sig efter honom! "Mobrorr" hit och "mobbrorr" dit... =)


0 hade något att säga!: