BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

tisdag 6 april 2010

Neurologen, överraskning och förkylning!!

Igår var det dags för Leo att få träffa neurologen tillsammans med sjukgymnasten. Farmor var snäll och tog hand om Max, för syrran ville följa med. När neurologen kom och mötte oss så insåg jag att vi hade träffat henne innan, när Leo låg inlagd. Idel "kändisar"... =)

Hon började med att lyssna på hjärta, lungor och kolla reflexer och klämma och böja i leder osv.
Sen var det dags för att se hur han skötte sig på mattan. =)

Vi la honom på mage så han såg sig själv i spegeln. Han hittade en boll som tydligen var skoj, för han verkligen tjöt av glädje! Har aldrig hört det från honom innan. Han blev så glad... Älskade unge.

Han fick visat upp sig ordentligt, sitta, stå ligga. Hon kollade allt möjligt. Hon tyckte att han verkade väldigt glad och nöjd... Vet ingen gladare och nöjdare unge än Leo. Allt är skoj.

Hon kom fram till att det är svårt att bestämma var han är utvecklingsmässigt. Han har en del saker som lär "lossna" snart. Sitta själv tex. Men hon tyckte att det vore en bra idé att remittera oss till habiliteringen. Där finns många specialister som kan hjälpa honom fram bit för bit.

Under tiden vi väntar på kallelsen från habiliteringen, så ska vi fortsätta att gå hos "vår" sjukgymnast.

Sen på kvällen var det träning igen, core. Ett riktigt bra pass, svetten rann efteråt! Älskar att träna, längtar till SAS-passet på torsdag. Sen i fortsättningen när jag jobbar så kan jag inte gå lika ofta tyvärr. Fast jag kan ge mig ut och springa då, eftersom Jocke har ungarna.

Idag har Jocke kört "min" bil till jobbet. Det är däckbyte på Passaten som gäller. Vädret är underbart så jag ska se om jag kan gå ut i trädgården och fixa lite.
Tyvärr så har vi haft en hemsk natt då Max har hostat sig igenom natten. Har varit vaken mer än vad jag har sovit.
Till på köpet är Leo genomförkyld så han är jätteslemmig och rosslar. Har redan inhalerat pulmicort och gett nässpray. Hoppas det blir lite lättare för honom med det.

Pratade med vår hjärtsköterska på lasarettet eftersom jag behövde nytt recept på en av medicinerna. Nämnde även att Leo nog behöver någon mer snabbverkande inhaleringsmedicin. Tror att vi ska prova airomir igen. Sist han provade så sjönk han i syresättning från ca 75-65 vilket inte är bra alls. Fast sen visade det sig att han var ordentligt uttorkad och vi låg inne i 9 dagar med dropp och syrgas, så det kan ha bidragit till reaktionen. Ska höra med hjärtläkaren vad han säger. Känns som att det verkligen behövs. Han har det jättejobbigt när han är så slemmig, stackaren.

4 hade något att säga!:

EmiliaJ75 sa...

Jag tycker ni är fantastiska som kämpar på så med allt=)
Kram!

Anonym sa...

Kom in på din blogg via Therese, Jessicas syrra. Vi är inskrivna på hab i hbg, vet du vilket team ni kommer att ingå i? Vi ingår i rött team.

Ha de gott

Jenny

Beatrice sa...

Till jenny:
Vi har inte fått reda på vilket team än, vi har fått hem en lapp som säger att det kan ta 3 månader innan vi kallas.

Anonym sa...

Oj 3 mån, det var lång tid tyckte jag :( Hoppas ni snart får komma dit!!!! Jenny