BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

fredag 3 april 2009

Tillsammans igen...

Nu är familjen samlad igen, åtminstone delar av den, för nu bor Max med oss på Ronald. Skönt att ha honom här, då måste man tänka på annat än sjukhuset.

Vårdkonferensen gick bra, vi fick svar på lite frågor och de förklarade att det är inte ovanligt att ligga så länge på biva med tanke på vad han har gått igenom, han har opererats 5 gånger på 3 veckor! De förklarade även att nästa operation kommer att ske när Leo
är tidigast 3 månader och senast när han är 6 månader. Helst ser de att den görs när han är ca 5 månader men det beror på hur hans hjärta ser ut. Det görs en sk hjärtkateterisering innan op för att se hur hjärtat mår. Då går de in med en mjuk kateter i ljumsken och för den i blodet upp till hjärtat för att mäta syresättning, hur hjärtat jobbar mm. Läkaren sa oxå att det är vanligt med kräkningar eftersom han har haft slang i halsen så är den irriterad plus att magmunnen måste tränas upp igen. Han låg ju länge i respirator vilket även gjort att andningsmuskulaturen är försvagad, därför tar det sin tid innan han kan komma ur c-papen på heltid, dvs det är normalt att det tar den tid det tar nu. Det är skönt att höra att det inte går sämre än väntat.

De vägde honom idag och ny vikt är 3740 g dvs upp 40 g!! Här blir man lycklig över lite... :-)
Han äter nu bara bröstmjölk, ev ska de berika den för att få honom att gå upp lite mer. De försöker även öka målen från 60 till 70 ml per gång.

Idag skulle Jocke till företagsläkaren så jag och max var hos Leo en stund sen gick vi ut i dagrummet så Max fick leka lite. Då tittade kuratorn in och undrade hur det var med oss. Hon påtalade även att vi borde ansöka om vårdbidrag för Leo och skulle ge oss lite papper. Så länge han är inlagd kan vi inte få det eftersom vi får "tillfällig föräldrapenning för svårt sjukt barn" men sen när vi kommer hem så kan det vara bra! Kommer ju bli en del merkostnader med honom.

I eftermiddag ska kanske Leo få sitt första riktiga bad!! Jag ska ta med lite kläder oxå så han får ha sina egna kläder, sjukhusets är inte fina!!

Max ligger här och sover så gott. Man märker inte förrän nu hur mycket man har saknat honom! Man har haft fullt upp med att tänka på allt kring Leo. När vi var hos Leo idag så klappade han Leo så fint. Han är så himla go mot honom. Leo kunde inte fått en snällare storebror!!

1 hade något att säga!:

tösan sa...

Skönt att höra att allt är "normalt".
Självklart ska ni söka vårdbidrag! Kanske Leo inte kommer att orka hela dagar på dagis/förskola etc och det i sin tur gör ju kanske att du eller J måste gå ner i arbetstid och då har ni ju vårdbidrag att täcka upp med!

*kram*