BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

söndag 5 april 2009

Nu händer det saker...

Idag har Leo blivit av med sin artärnål i handen, den har suttit dåligt sen badet så det var väl ingen överraskning. De valde att inte sätta en ny eftersom han hela tiden legat bra i blodtrycket och de har mycket "material" att gå på. Tanken är oxå att det ska försöka att inte "intensivvårdsbehandla" honom utan försöka att låta honom klara sig mer och mer själv för att underlätta övergången till avdelningen sen. De kan därmed inte ta några blodgaser(dvs kolla syresättningen i blodet) utan de måste lita på hur han ser ut och vad proben mäter som han har på hand eller fot.

Läkaren idag menade även på att de ska inte "tjafsa" för mycket med honom utan han ska mer få bestämma själv hur han vill ha det! Han visar så tydligt vad han vill.
Så nu har han övervakning på hjärtat, syresättningen och andningen. Nu måste vi börja titta på honom mer för att lära oss hur han ser ut när han är "låg" resp "hög" i syresättning!

Idag har han därför varit ur c-papen en hel del. Och han har varit en hel del uppe i famnen och även suttit i babysitter idag! Han kräker fortfarande lite men det e mest slemblandat som vanligt...
Det var lite snack om att han ev ska få komma ut och åka vagn imorgon! Man kan ju alltid hoppas... Han behöver få se lite annat än sal 5!
Imorgon är han dessutom hela 6 veckor!!

Själv har vi avnjutit en underbar påskbuffé här på Ronaldhuset tillsammans med de andra familjerna här. Lions i Staffanstorp som stod för den och det var så smarrigt!
Max stortrivs här för tillfället för han har en kompis vägg i vägg som är 3 år. De leker tillsammans och tittar på filmen Bilar (Cars). Kompisen har samma hjärtfel som Leo och har precis gjort sin fjärde och förhoppningsvis sista op på ett tag! Ser allt bra ut så får de åka hem imorgon! Synd för Max del men jätteskoj för dem! Skönt att se ett hjärtebarn som är så stor och mår bra!

0 hade något att säga!: