BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

torsdag 8 november 2012

Undersökning...

Onsdagen började likadant som tisdagen. Max var överlycklig när jag lämnade honom för han skulle få vara extra länge på fritids så att farmor fick vila lite, hon skulle med honom på fotbollen på kvällen istället... ;-) Tack gode gud för farmor och farfar!!

Blodtrycket var fortsatt bra och idag ville Leo ta syresättningen så det gjorde vi så klart och idag visade den som vanligt. 91-92% och sen ville den inte stiga längre..
Idag var det höjning till 9ml (x3) och Leo svepte medicinen utan problem.

Förmiddagen flöt på hyfsat lugnt. Vi kunde fortfarande inte komma in på lekterapin men idag kunde vi få in lite pussel åtminstone. Leo pusslade nästan hela förmiddagen, allt från 25 till 40 bitars utan problem. Det är roligt att han gillar det lika mycket som Max.

Efter lunch så hämtade hjärtläkaren oss till sitt rum. Han ville göra ett ultraljud på hjärtat för att se så att det inte hade blivit någon försämring. Först kände han på Leos mage för att kolla hur levern verkade i storlek. Han menade på att han kunde känna den tydligare men han kunde inte säga ifall den var förstorad eller ej.

Som alltid när han gör ultraljud på Leo så mumlar han en del under tiden och jämför med tidigare undersökningar. Han är väldigt noggrann!

När han var klar så började han med att säga att hjärtat ser ut som innan och läckagen har inte ökat på sig. Sen tidigare vet vi att fyllnadstrycket i hjärtat (diastole) är för högt. Det är därför läkarna vill höja Kaptoprilen, för att stärka hjärtat.
Han berättar sen att trycket i tunneln (som sattes in i senaste op) är för högt men han hade kollat efter koagel eller proppar och det fanns ingen tillstymmelse till det.

Han hade även kollat på levern och runt levern för att se om han kunde se någon vätska, men han kunde inte se någon. Däremot så var levervenerna något "oelastiska" och förstorade. Han menar på att eftersom det är högt tryck i hjärtat och högt tryck i tunneln så leder det sannolikt till att levervenerna är lite förstorade och "oelastiska".

Vi väntar på att få en tid för magnetröntgen i Lund och vi kommer att få en kallelse till ett bukultraljud här i Hbg bara för att utesluta vätska i magen och kolla upp så att levern inte är förstorad! Resultaten av detta kommer att skickas till Lund och sen kommer dom att ta ny ställning till ifall dom ska sätta in en stent ändå. Självklart så kommer resultatet av medicinhöjningen också att väga in, men det tar tydligen någon månad innan man kan avgöra om höjningen har gjort någon nytta.

Jag är nöjd med resultatet eftersom hjärtat inte är påverkat! Jag känner hjärtläkaren så pass bra att jag vet att han inte är orolig, för då hade han sett till att vi hade gjort bukultraljudet inom ett par dagar.

Leos hjärtläkare är en man som, vad gäller hans patienter, använder både hängslen och livrem! Han gör allt han kan och är supernoggrann. Jag är så oerhört glad att vi tillhör Helsingborg, som snart har 3! utbildade barnkardiologer!

På eftermiddagen kom Leos kompis och dom lekte och busade till det var dags att ta sista blodtrycket. Det är härligt att se dom leka, dom har en hel del gemensamt trots två helt olika sjukdomar...


0 hade något att säga!: