BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

onsdag 14 november 2012

UKG, sviktprover och magnetröntgen

Igår var det dags för kontroll av hjärtat igen, den ordinarie kollen. När vi kom till barnmottagningen så fick vi vänta en stund på vår tur. Leo lekte i lekrummet och hade skoj.
När det blev vår tur så började vi med att kolla syresättningen och den låg kring 92-93% som vanligt. Sen var det dags för blodtryck och det var som vanligt superbra.

Hjärtläkaren kom in under tiden vi tog EKG:et och vi pratade bl.a lite om Leos ork, som vi tycker är lite sämre. Läkaren kände på levern igen och menade på att han nog kunde hålla med den andra läkaren härom dagen, att levern kan vara något förstorad. Han ville att vi skulle ta lite blodprover, sk sviktprover och leverprover. Mest för säkerhets skull!

Läkaren gjorde ultraljudet på hjärtat och han tyckte att det såg likadant ut som förra onsdagen. Runt hjärtat ser allt bra ut som tur är. Läkaren har börjat fundera på att sätta in Impugan igen (vätskedrivande). Orken och förstoringen av levern har börjat efter att vi satte ut Impuganen. Om det är vätska i buken så är det ju bra att sätta in Impugan igen, men samtidigt så måste vi ta det försiktigt.

Som det är nu så är det lite högt tryck i "systemet"(runt hjärta och lungor) och ger man för mycket Impugan så kan det bli för lågt tryck och det är inte bra. Det behövs ett visst tryck för att blodet ska kunna rinna passivt till lungorna nu efter operationen.

Läkaren passade på att titta med ultraljud om han kunde se någon vätska kring levern, men det syntes ingen.
Vi väntar på en tid för ett bukultraljud, läkaren trodde att det skulle komma nu i veckan för han hade satt inom 2 veckor på remissen.

Han skulle ringa i slutet på veckan för att meddela vad proverna visade, men han kommer nog att invänta bukultraljudet innan han bestämmer sig för att sätta in Impugan igen. Eventuellt så väntar han till efter magnetröntgen.

Blodproverna togs (trots att EMLAn bara suttit i 20 min) utan problem. Ett litet "aj" sen kollade vi på blodet när det fyllde rören, det var nog lite spännande... ;-)
Säga vad man vill om Leo, men tåligare och lugnare unge får man leta efter!

Som tur är så fick vi igår kväll tid för magnetröntgen den 27/11 så det är hyfsat snart. Om dom fick ett återbud så skulle vi få komma till tidigare. Det ska bli väldigt intressant att se vad magnetröntgen visar..

0 hade något att säga!: