BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

lördag 3 november 2012

Jaha??

Det blev inte som vi trodde med stentningen! Leos hjärtläkare (i Hbg) hörde av sig för ett tag sen och meddelade att Leo skulle inte stentas utan dom skulle prova med att höja Kaptoprilen istället. Den ska höjas från 5mlx3 till ca 9mlx3! Det är en ganska ordentlig höjning av en medicin som inte är helt ofarlig eftersom den sänker blodtrycket...

 Jag läste precis att Kaptopril bygger på den brasilianska ormen Bothrops jararacas gift... Jag har sett en hel del naturprogram där folk samlar in gift för att det ska användas i medicinskt syfte. Inte trodde jag att min son skulle behöva vara beroende av deras upptäckter.
Btw så är Jararacan en väldigt vacker, men dödlig orm...

Jag har vissa perioder när jag funderar en del över Leos sjukdomshistoria, eller vad man ska kalla det... Pratade med en annan hjärtebarnsmamma på fb och fick dra lite av Leos sjukdomsförlopp. Det är då, när jag försöker sammanfatta allt vi har varit med om i korta ordalag som tankarna kommer. Det är många svåra ord i hans diagnos och jag är fortfarande väldigt förbluffad över hur bra han verkar må. Han "borde" inte må så bra men jag är oerhört tacksam över att han mår så bra.

  Jag såg fram emot stentningen eftersom den förhoppningsvis skulle fixa ett problem. Nu verkar det som att läkarna vill se ifall förträngningen växer till sig. Dessutom ska Leo genomgå en magnetröntgen.

Jag har svårt att få ner mina tankar i någorlunda ordning men det kanske beror lite på att klockan är 1 på natten... Jag tror att det blir en fortsättning på detta röriga inlägget!


1 hade något att säga!:

Nilla sa...

Vad trist att de inte skall göra stentningen.

Visst har du en väldigt pigg och underbar liten kille.
Med tanke på allt har gått igenom och allt som väntar honom är han en riktig superpojke.