BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

fredag 7 september 2012

Äntligen!

Vi har fått tid för hjärtkateteriseringen, redan!!

Jag frågade hjärtläkaren i tisdags, när han trodde att det skulle bli av och han trodde att det skulle bli i oktober-november.

2 dagar senare, igår, ringer dom från Lund och vi får en tid redan den 20/9! Tydligen ville hjärtläkaren i Lund verkligen att det skulle bli av i september.

Så den 19:e (på pappas/morfars födelsedag) är det inskrivning. Han ska röntgas, det ska göras UKG (ultraljud på hjärtat), vi ska prata med narkos mm. Det lär bli en heldag på avd 67 men det gör inget för personalen är underbar!Sen får vi permis över natten, antagligen på patienthotellet.

Sen på förmiddagen på torsdagen (den 20:e) ska kat:en göras. Leo kommer att sövas, sen går läkaren in med en kateter i ljumsken. Via blodkärlen förs katetern upp till hjärtat och där kan läkarna mäta tryck och flöde i och runt hjärtat.
Efter kat:en kommer han att få ligga några timmar på postop eftersom det kan blöda en del och han går på Trombyl...

Jag är väldigt intresserad av att få reda på vad kat:en visar. Som det är nu så går han på en medicin, Sildenafil, eftersom läkarna tror att hans "för låga" syresättning kan bero på för högt tryck i lungkärlen. Sildenafil öppnar upp lungkärlen och ökar blodgenomströmningen i lungorna. Det kallas även Viagra...

På burken innehållande Sildenafil så står det så tjusigt: "mot Pulmonell Hypertension". Läkarna är inte helt säkra på om medicinen har någon verkan eller om han verkligen behöver den så det ska bli väldigt intressant att höra vad dom säger efter kat:en.

Förhoppningen är att vi kan slippa den medicinen efter kat:en. Jag skulle vilja att dom hittar en fysisk förklaring till varför han inte riktigt kommer upp i den syresättningen som han "borde" kunna ha.

Hjärtläkaren i Hbg menar på att ibland skapar kroppen egna kärl för att underlätta men att dessa i vissa fall snarare stjälper eftersom dom "stjäl" syre, om jag fattade honom rätt.


0 hade något att säga!: