BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

torsdag 10 maj 2012

Sjukhusdags igen...

Idag var det dags för ett besök på sjukhuset för träff med hjärtläkaren. Ovanligt nog var jag faktiskt i tid, i god tid tom.

Vikten ligger fortfarande hyfsat, han väger 12,7 kg precis som han har gjort ett tag nu. Med tanke på att han har varit förkyld länge till och från och då faktiskt äter som en "hossa" så är det positivt att vikten ligger kvar på samma. Hade vi inte kunnat fylla på i knappen på natten så hade han nog gått ner en del i vikt.

Han växer på längden, nu är han 94,6 cm, men det misstänkte jag eftersom hans kläder börjar bli för små. Fast jag kunde haft värre bekymmer än så... ;-)

Vi har inte fått några svar från Lund än, om dom vill göra en eventuell hjärtkateterisering i höst men jag misstänker att så är fallet efter dagens UKG.
Hjärtat ser fortsatt bra ut, det drar ihop sig bra och läckagen (tricuspidalisklaffen, aortaklaffen) är som innan, rätt så lindriga. Däremot så är det lite turbulens där lungvenerna är isydda i förmaket (TAPVD:n) vilket KAN bero på (behöver inte) ett högre tryck och det skulle i så fall kunna förklara varför han inte ligger "rätt" i syresättningen. Förra gången låg han på 97% vilket är där han bör ligga. Idag och gångerna dessförinnan "lyckoträffen" så låg/ligger han kring 91-92%.
Är det så att det börjar bli lite trängre i passagen in i förmaket så gör det att trycket blir högre i lungorna vilket i sin tur leder till att han får svårare att syresätta sig eftersom blodet får svårare att ta sig till lungorna och kan förklara varför han inte ligger så högt som han borde. Hjärtläkaren var väl lite inne på att det kanske är så och vill nog också att det ska göras en hjärtkat. så att de kan möta trycket i och runt hjärtat ordentligt.

Leo står på en medicin som heter Sildenafil (en substans i Viagra) som vidgar lungkärlen. Den sattes in eftersom han inte syresatte sig så bra som han borde och eftersom vätskan i lungor och buk inte ville försvinna. Den ökar genomblödningen i lungorna vilket förhoppningsvis skulle hjälpa honom att bli bra snabbare.
Egentligen vet vi inte om medicinen behövs, men läkarna vill inte sätta ut den utan att veta om den behövs eller ej.
Därför kommer det mest troligt att bli en hjärtkat. i höst så att dom kan mäta alla tryck och räkna ut ifall Sildenafilen behövs eller ej och om det börjar bli en förträngning i lungvenerna.

Som det ser ut nu så blir det en syresättningskoll i juli, ny lungröntgen i augusti men inget UKG förrän i september tidigast! Inte illa alls! Kommer förhoppningsvis bli en härlig sommar, bara vi får lite bättre väder.Hittade alldeles för många härliga bilder så det blir nog en liten bildbomb snart...

0 hade något att säga!: