BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

tisdag 16 september 2008

Vårt lilla hjärtebarn...

Nu har vi varit i Lund och fått vår dom... Vår lilla bebis har bara en fungerande kammare i sitt hjärta vilket innebär att de efter födseln kommer att göra om det till ett sk enkammarhjärta. Diagnosen lyder "hypoplastisk högerkammare" vilket menas med en underutvecklad högerkammare! Bebisen kommer med alla sannolikhet att opereras i 3 omgångar under det första året för att göra om hjärtat till ett sk enkammarhjärta vilket innebär mycket sjukhusvistelse då. Men det köper jag. Den kommer aldrig bli frisk och ha ett normalt hjärta men samtidigt kommer den inte att vara dödssjuk. Barnhjärtläkaren förklarade att barn med enkammarhjärta har sämre ork eftersom de bara har en kammare men därmed inte sagt att de mår dåligt. De finns de barn som man inte märker ngt speciellt på och de finns naturligtvis de barn som man märker på de att de har ett icke fullt fungerande hjärta men sannolikheten är större att den kommer kunna ha ett hyfsat normalt liv dock med kontroller vart år.

Så för vår del så känns det rätt så bra nu, visst man vill ju aldrig att ens barn ska vara sjukt men nu är det så och nu får vi göra det bästa av situationen. Den kommer iallafall inte att dö, det är det viktigaste!!

Men vi ska tillbaka om 3 veckor för att kolla upp hjärtat och speciellt hur tillförseln till lungorna ser ut! Men det verkar som om det löser sig och det är bättre vi vet detta nu än att vi fått reda på det efter födseln!

1 hade något att säga!:

Bloggpappan sa...

Hej! Fin blogg!
Lyckades hitta din blogg för jag sökte information om vår Axels hjärtfel. Han har något liknande, nämligen underutvecklad högerkammare med ytterligare fel.

Ville bara önska lycka till!
ps du kan läsa om vår Axel på www.axelfager.blogspot.com