Mellandag och stopp i porten..

Idag är en mellandag, inget är planerat från avdelningens sida idag. Ikväll ska vi göra en andningsregistrering. Han ska ha en liten apparat som mäter hur han sover under natten.

Det gäller att man är uppmärksam eftersom man inte sköter medicinerna själv. Man kan göra det men det är samtidigt smidigt att det sköts av personalen här. Fast det kräver att doktorn har skrivit in medicinerna rätt i medicinlistan i Melior.
Idag fick vi fel mediciner eftersom de var fel inskrivna i medicinlistan. En medicin som han ska ha på kvällen fick han in nu på morgonen eftersom den var inskriven som 1 x 1. Då hamnar den automatiskt på morgonen och personalen här vet inte att vi tar den på kvällen hemma. Så ingen skugga faller på sköterskorna här. De går efter medicinlistan.
Vi fick dessutom in 2 st Spironolakton (vätskedrivande) istället för 1. Han tar tre vätskedrivande på morgonen, 1 st Furix 20 mg, 1 st Spironolakton och 0,5 kapsel Metolazon. Nu fick han 20 mg Furix, 50 mg(!) Spironolakton och 0,5 kapsel Metolazon. Så det blev lite väl mycket vätskedrivande.
Det gäller att han dricker extra mycket nu så inte njurarna tar stryk igen...

Det är viktigt att vara uppmärksam men detta är inget jag skyller på sköterskorna, det är doktorn som skriver in ordinationen. Alla kan göra fel så det är bra att dubbelkolla medicinerna.

Det skulle tas ett blodprov i port-a-cath:en idag men den har tyvärr bestämt sig för att strejka idag... Inte alls bra då han har lågt PK så jag blir lite nervös för att det ska bildas proppar. Det behöver inte vara så men tanken går naturligtvis dit eftersom det är en möjlighet. Den har fungerat klockrent i flera år så jag hoppas verkligen att lite Actilyse kan rädda porten och att det inte bildas proppar...

Annars har vi ätit frukost, Leo åt riktigt mycket för omväxlings skull. Sen har vi spelat Ap-bingo och Bamselotto. Ap-bingot var extra kul eftersom det involverade bajs!
Ap-bingot med bajshögarna. 😏

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ronald McDonald.

Upp och ner men framåt...

Julafton!!