BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

fredag 23 augusti 2013

Jaha... Nu blev det jobbigt!

Nu har vi varit iväg 3 onsdagar i Lund och Leo har fått Albumin och det har tagits prover för att kolla proteinvärdet. Värdet har dock bara stigit med 4 enheter, från 15 till 19 och det ska ligga mellan 35-40...
Vi har även fått tid för en ny hjärtkateterisering redan på tisdag.

Idag var det dags för kontroll i Hbg och dagen till ära hade Leos mage blivit ännu större än vad den har varit innan. Eftersom han vägdes igår, när han och J var i Lund, så gick vi på den vikten idag, 16,4 kg. Redan där kände jag att "detta stämmer inte!". Syresättningen låg där den "brukar" dvs kring 91%. Eftersom kat:en ska göras redan på tisdag så fick vi passa på att ta en sk blodsmittscreening idag så jag EMLA:de honom innan vi åkte. Sticket gick superbra, han sa inte ett ljud. Efteråt fick han en studsboll! Den gillade han.

När ♥-läkaren kom så började vi prata om hur Leo mår och vad han trodde orsakade den stora magen. Han är lite inne på att det kan vara en kombination av orsaker. Jag nämnde PLE:n och han sa att det var nog bara en liten del av orsaken. Han menade på att proteinvärdet var inte så lågt så att det ensamt förklarade vätskan i buken. Han menade på att det kan ligga en kronisk hjärtsvikt bakom och han menade på att levern var förstorad också. Det i sin tur kan bero på stenten som han fick insatt i lungartären. Är den för trång så blir det ett större tryck neråt mot levern. Levern kan även ha blivit skadad under någon av operationerna. Det är med andra ord många olika saker som tillsammans kan förklara den stora magen...

Varför kan det aldrig vara lätt för??

Sen gick vi in och gjorde ultraljudet och han såg ganska snabbt att det fanns vätska i buken, mer än tidigare. Förra gången kunde han inte se vätska med ultraljudet, idag syntes det tydligt!
Läkaren tyckte även att det kunde vara så att hjärtat är lite förstorat, men han var inte helt säker.
Så nu har vi även höjt Impugan-dosen ytterligare...

Idag var en lite jobbig dag för mig. Plötsligt blev det väldigt mycket jobbiga saker på en gång. Bara PLE:n är svår att bli av med.. Det är inte ens säkert att han blir av med den. Ingen vet!

Det ska bli väldigt intressant att prata med läkaren i Lund efter kat:en på tisdag. Jag vill veta vad som händer med Leo!!

Känner att det blev ett lite rörigt inlägg idag, men jag kände samtidigt att jag behövde skriva ner det medan jag hade det färskt i minnet.

På Tosselilla! ♥

På Tosselilla. ♥

0 hade något att säga!: