Tillbaka!

Jisses, så längesen det är sen jag uppdaterade här.

Äntligen är sommaren här, tror jag. Nu har vi haft ett par jättefina dagar med sol och riktigt varmt.
Leo är i full gång, piggare och busigare än någonsin. Det har hänt så oerhört mycket sen senaste operationen.

Idag har vi varit på sjukhuset för en extrakoll som var ordinerad av hjärtläkaren eftersom Leo inte ligger på den syresättningen som han borde ligga på. Han borde ligga på 95% och uppåt men har nästan hela tiden legat runt 91-92%. Dessutom skulle vi väga honom och magen skulle mätas.

Vikten var helt ok, upp 400 g sen i maj. Det kan jag verkligen inte klaga på. Det är så skönt att inte behöva tänka på vikten längre. Jag kom inte ihåg vad han vägde senast och det är verkligen skönt. I och med att kräkningarna är borta (ja, nu vågar jag faktiskt tro det!) så gör det inte så mycket om han äter dåligt då och då, han får ändå en flaska minimax på kvällen i knappen. Den är lite som en livlina.

Han har fortfarande problem med att svälja, han samlar gärna maten i kinden, men det går sakta på rätt håll. Det är fortfarande vissa grejor som är svårare för honom att svälja än andra, tex grillat kött och kyckling.

Syresättningen idag var ingen höjdare, vi fick bara upp den i 90%. Sämre än innan och därför bestämdes det en ny tid för koll den siste juli. Förhoppningsvis ligger han bättre då.

I höst kommer Leo att genomgå en hjärtkateterisering för att se så att allt ser bra ut efter operationen och för att kolla upp om en av medicinerna fortfarande behövs. Medicinen, Sildenafil, öppnar upp lungkärlen och ger en bättre genomblödning i lungan och tanken är att det ska höja syresättningen. Det är ganska osäkert om det fungerar och det finns inga bra sätt att mäta det på så därför kommer det göras mätningar under kat:en som förhoppningsvis kan svara på ifall han behöver medicinen framöver eller inte.
Dom kommer även att kolla upp hans läckande klaffar med diverse tryckmätningar.

Annars är allt bra med Leo. Han mår jättebra och har utvecklats till en riktig pajas med glimten i ögat. Det är fullt ös och dagis har gått från att vara lite läskigt till att vara det bästa som finns. Han är en riktig pratkvarn och tar igen nu att det tog så lång tid innan han började prata ordentligt. Han är snabb som en vessla trots att han inte riktigt har lärt sig att springa än. Han går väldigt snabbt dock! Just nu är det "sopboll" (fotboll) som är väldigt skoj. Han spelar gärna fotboll och fortsätter han som han har börjat så lär han bli vänsterfotad!

Pajasen!
Försöker lära sig att trampa..

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ronald McDonald.

Upp och ner men framåt...

Julafton!!