Helgen över...

Så var denna veckan snart slut, och det har hänt massor... I fredags kväll kom mamma, pappa och syster hit för att vi skulle umgås lite innan dopet. Eftersom de kom senare än beräknat pga långa köer på motorvägen hit så fick det bli lite snabb mat. Vi enades tillslut om att göra pasta med skinka och Créme Bonjour, enklare än så blir det knappt.
Efter maten blev det lite kortspelande, Gin Rummy! Alltid lika skoj. Max kom i säng rätt så sent, hon var nog närmare 9. Vi andra satt och spelade rätt så länge... =)

Igår vaknade Max vid halv 8! Underbart. Jag gick upp för att underhålla honom medan resten av folket sov gott. Efter att folket kommit upp och det ätits frukost (Maxs andra...) så åkte jag, Max, mamma och syster till Sofiero för att gå på Trädgårsdagarna. Det var en massa folk där och det var trevligt att gå där ett par timmar. Mycket fina blommor. Efter Sofiero så blev det ett stopp på MAXI Hyllinge, lagom till vi kom ut och skulle gå till bilen så började det regna ordentligt... När vi gick på Sofiero så var det jättevarmt, nu var det riktigt kallt... Snacka om snabba skiftningar! Under tiden som vi var iväg så hade pappa & Jocke städat klart hemma, dvs röjt en del, dammsugit och våttorkat! Skönt att komma hem till ett rent hem!

Till middag igår gjorde jag och mamma baconlindade kycklingfiléer med ädelostsås och färskpotatis i ugn med olivolja och provencale-krydda! Underbart gott var det!!

Efter maten blev det Gin Rummy igen.. Det är så mysigt att spela kort och snacka skit... Inte så ofta man gör det ju. Resultatet blev att det blev sent innan Max kom isäng, hon var halv 10 , ngn gång efter midnatt så vaknade Max och var ledsen, han hostade och hade det lite småjobbigt med andningen... Falsk Krupp! Så han fick sitta uppe lite, jag gick ut en sväng i friska luften... Men han ville sova så han fick sova hos oss. Han var rätt så hes! Han somnade gott och snabbt sen han hade lugnat ner sig lite.. Vi höll koll på honom ifall vi skulle bli tvungna att åka in med honom. Men det lugnade ner sig lite. Vi gick och la oss vid halv 2 och då lät han fortfarande lite, och ett tag funderade jag på om jag skulle vara vaken ett tag, men jag gav upp den idén.

Idag vaknade han till vid 6 men somnade om och sov till halv 8 ca. Jag satte på Oliver & Gänget till honom och blev beordrad i säng av honom igen! Vid 9 kom han in till mig, tuggandes på ett tortillachips och sa "kokar" dvs krokar... Undras om han var hungrig?? =) Han fick en stor skål med filmjölk och skulle se på Bilar!

Efter att resten av folket vaknat så började förberedelserna inför dopet. Leo skulle ha mat vid "rätt" tid så han inte skulle kräka i kyrkan, kläder skulle tas fram och på osv... Klockan rusade iväg och var plötsligt dags att åka till Kyrkan! Lagom till vi tänkte gå så började det regna så vi fick köra bil ner.. Kändes lite onödigt men det var tur vi gjorde det...

Dopet gick jättebra, Karl Leo Granath skötte sig superbra, han blev lite irriterad mot slutet men han hade lite ont i magen på förmiddagen så det var nog det som störde! Lagom till dopet var över och vi skulle hem så öste regnet ner! Tur vi tog bilen ändå... Vi fick springa till bilen och snabbt in. Jag kan säga att det är inte lätt att sätta fast en 6-månaders i barnstol med dopklänning på!! Men det gick...

Kalaset efteråt blev jättebra, Leo fick jättefina presenter och Max och Elsa & Caroline busade och lekte jättebra! Vi hade beställt smörgåstårtor och det var uppskattat för det tog slut! Som tur var efter lite trugande, så det var ingen som behövde gå hungrig från bordet! Efter maten var det dags för min tårta! Den var fylld med pollyfluff och Mango & Passionsfruksmousse. Den blev god men jag blev inte nöjd med utseendet alls... huvudsaken var att den var god!

Max slocknade i våra sängar strax efter 8 och låter hyfsad i halsen. Hoppas han slipper kruppanfall inatt. Han fick lite förebyggande hostmedicin, för han har varit hes och lite hostig hela dagen. Han svepte medicinen och bad om mer... =)

Nu ska jag oxå gå och lägga mig. Glömde säga att det har varit lite framsteg i Leos kräkande... Han får nu 110 ml 6 ggr per dygn och idag har han inte kräkt speciellt mycket! Inte alls som innan... Kan det vara så att vi har hittat rätt äntligen??? Hoppas!!!

Kommentarer

Jessica sa…
Vilken mysig helg du haft =D
Jag sa…
Vad jobbigt med kruppanfall! Och vad skönt att dopet gick så bra. Får man inte se bild på tårtan? =)

Populära inlägg i den här bloggen

Ronald McDonald.

Upp och ner men framåt...

Julafton!!